Prag

Under vår två veckor långa tågluff sommaren 2019 blev Prag vårt tredje stopp. Måste erkänna att Prag har faktiskt aldrig funnits med på min bucketlist av platser att se men tji fick jag.

De gamla delarna i Prag är så vackra att ögonen ploppar ut och det var just där vi valde att spendera mest tid. Jag, Andreas och vår 2-åriga globetrotter, Nadine!

Om det är något jag gillar så är det att upptäcka gömda unika hotell och platser långt ifrån turistbruset. Och om vi gjorde! Uppe på höjden i Prag ligger området Nový Svět som lustigt nog påminner om Visby! En kullerstensvacker oas med småhus, vackra fasader och små torg dit verkligen inte alla turister hade hittat.

Här låg även vår underbara hotellpärla Romantik Hotel U Raka som jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om. En lummigt, ekovänlig och personlig plats med retreatkänsla. Här har man låtit skogen och bergen få ta avstamp i inredning och det kändes lite som att vi hade hamnat någonstans mellan Twin Peaks och Visby.

Brunnar med rinnande vatten, bihotell och torkade blommor överallt.

När vi en dag lyckades slita oss från detta magiska område tog vi oss upp på PetrinkullenHär bjöds det på ”litet Eiffeltorn”, fantastisk utsikt och den vackraste av rosenträdgårdar innan det var dags att åka bergbanan ner till stan. Målet: att besöka en av de få aktiviteter vi faktiskt hade planerat – Mucha Muséet!

Mellan Nový Svět och själva citykärnan ligger områdena Malá Strana och Kampaön. Värt att strosa runt i där charmiga gamla hus och små broar avlöser varandra.

I samma område hittade vi även världens mysigaste restaurang, Piknikpark, som även bjöd på livemusik. Här dröjde vi oss kvar långt in på sena kvällen och way past lillans läggtid. Finns det förresten något mysigare än långa sena sommarmiddagar med kids? Man blir liksom som en..hm. italiensk(?) uppesittarätar-familj på restaurang där läggtid och sånt inte finns.

Praktiskt sett måste jag säga att Prag är en smidig stad att ta sig runt i med spårvagnar och bergbanor, även med barnvagn.

Efter fyra nätter i Prag var det dags att packa med sig man och barn vidare till nästa stad Budapest som ni får läsa om i tredje och sista delen!

Vill ni se mer av vår resa så kika gärna in på min Instagram där bilder och händelser finns dokumenterade!