Köpenhamn & Berlin

Sommaren 2019 packade jag med mig man och barn ut på tågluff i Europa. Våra två första stopp blev Köpenhamn och Berlin. I detta inlägg delar jag med mig av praktisk info och hur det är att resa med barn.

När rutten Köpenhamn-Berlin-Prag-Budapest väl var spikad och klar bokade vi interrail pass på europarunt.se. Här kan man välja mellan olika interrail pass beroende på reslängd osv. Sittplatser bokade vi faktiskt på alla sträckor även om det inte var nödvändigt. Planen var att resa i ca två veckor, stanna minst två nätter på varje ställe och lite längre i Prag och Budapest som var vårt huvudmål. 

Mycket research om själva rutterna; finaste sträckorna, standarden, vart man behöver förboka, info om restaurangvagn och till och med vilken sida på tåget som levererar bäst utsikt(!) hittade vi lite otippat hos Mr Seat 61. Bästa tågluffar-bloggen!

Första stoppet, Köpenhamn!

Vi spenderade två nätter i Köpenhamn och strosade mest runt, fikade och njöt av all grönska. Den här magiska bron hittade vi i Ørstedsparken.

Finaste rosorna fanns utanför…

Mikkeller!

Att tågluffa med en tvååring kanske inte är det första man kommer på att göra men något jag verkligen kan rekommendera. För oss räckte det långt att ladda lillans rygga med lego, play doh, papper, kritor och så paddan förstås. För egen del skippade vi faktiskt att tänka minimalistiskt och packade med oss en stor ryggsäck, resväska och resevagn. Funkade finfint!  

Efter Köpenhamn bubblade vi vidare mot Berlin!

Där vi checkade in på Arte Luise Kunsthotel, med den lummigaste innegården!

Synagogan i Berlin alltså. Så vacker!

Och medan vissa sussade sött passade vi på att..

Äta glass…

Shoppa loss hos Strawbetty

Och besöka hipp butik i Neukölln.

På många sätt är ju tågluff tusen gånger ett bättre och roligare sätt att resa än flyg: bättre utsikt, miljövänligt, mer plats att röra sig på och en restaurangvagn man kan pipa iväg till. Som längst reste vi 6,5h en tågsträcka och 7,5h med tre byten. Jag tror att det är väldigt individuellt men utan att överdriva funkade det verkligen hur bra som helst för oss att luffa runt med en liten toddler.     

Vill ni se mer av vår resa, kika gärna in på min Instagram där jag dokumenterat i händelser och bilder!