Swixer Film har flyttat, firas med finfina priser på porträttfotografering!

Efter nästan tre år på Hantverkargatan flyttar Swixer Film in hos Studio Emma Svensson på Telefonplan. Har ju suttit där redan en hel del under det gångna året men nu blir det alltså min permanenta bas framöver.

Känns som ett givet val med tanke på hur mycket jag fotograferar nu för tiden utöver att driva Swixerfabriken som vanligt förstås. Spana in min portfolio här på sajten eller på Studio Emma Svensson vetja. 

Med anledning av detta firar jag flytten med finfina priser på porträttfotografering i studion!

Den 23 november har du möjlighet att boka in en tid för porträttfotografering med moi. Fotograferingen tar 1-2h och tillsammans bestämmer vi hur setup ska se ut. Efter fotograferingen går vi igenom bilderna och du får välja ut dina favoriter. Därefter levereras de redigerade bilderna digitalt. 

Det går jättebra att ta med sig ett par klädombyten eller rekvisita. Har du referensbilder på hur du vill att bilderna ska se ut går det bra att mejla dessa på förhand. 

Porträttbilder är bra att ha i många olika sammanhang; bilder som julklapp att ge bort, som CV bilder, headshots för skådespelare, profilbilder eller som content till sociala medier.  

Det bjuds på fika och kaffe under dagen!

Pris: 1300 kr för fotograferingen. 200 kr per bild.
Datum: 23 november 
Plats: Stockholm, Telefonplan
Antal platser: 5

Mejla mig på fatima@swixerfilm.se för att boka in en tid!

0 Kommentarer

Om Swixer Film. Och klimatet.

Jag tänkte att jag skulle berätta om mitt produktionsbolag Swixer Film. Den initiala tanken var nog att göra det på ett ganska sedvanligt presentationssätt. Men så tänkte jag om. Och så tänkte jag på Greta Thunberg. Och att att jag vill berätta om Swixer ur ett miljöperspektiv.

En stor del av Swixers verksamhet går ut på att hjälpa internationella kunder som flyger till Sverige för att producera sin film, TV, reklam eller stillbildsproduktion här. Swixer är deras lokala producent och hjälper till att styra upp allt ifrån locations, crew, teknik, logistik, casting, catering, management, ja allt som kan tänkas höra en produktion till.

Många kunder inser att det helt enkelt blir billigare och tusen gånger klimatsmartare att boka på mycket av resurserna lokalt istället för att flyga över t.ex. crew & teknik. Långt ifrån alla dock.

Ofta är upplägget tyvärr att man öser på flyg efter flyg med miljontals teknikväskor och flyger dem över Atlanten för att producera några minuters innehåll i Sverige. Eller så flyger man över 90% av sitt inspelningsteam från t.ex. USA eller England när både teknik och personal i självaste verket redan finns här.

Vi håller riktigt hög nivå i Sverige när det kommer till kvalitén på teknik och personalresurser. Och jag hoppas att fler av Swixers kunder vågar nyttja det och se att det hela blir en kostnadseffektiv OCH klimatsmart resurs.

Jag kommer i alla fall lobba och uppmuntra fler kunder till just detta. I emailsignaturer, vid bokningar och på sociala medier. I den mån det går kommer Swixer också ställa högre krav på leverantörer framöver som t.ex. catering firmor, hyrbilsfirmor, hotell osv. Hoppas fler produktionsbolag tänker lika.

Get Swixing with och boka lokalt!

0 Kommentarer

Studio Emma Svensson Academy, halvlek!

Sedan drygt ett halvt år tillbaka går jag Studio Emma Svensson Academy. Ett ettårigt program där åtta fotografer får coachning av Emma Svensson varvat med workshops, föreläsningar samtidigt som vi bygger upp vår portfolio. Vi har tillgång till studio, teknik, utrustning samtidigt som de flesta av oss jobbar parallellt. 

Jag vet att många varit nyfikna på utbildningen och kanske anmält sig till nästa år så därför tänkte jag så här halvvägs in summera det hela lite!

Första halvåret har varit fokus på att bygga våra portfolios. Sätta vår stil, inriktning och skapa en portfolio därefter. En del plåtar mode, andra produkter och jag själv gillar att iscensätta som man gör på film, mer om det här. En portfolio ska ju liksom spegla vem man är som fotograf så från att tvingas fundera över det, hitta dit och landa i ett uttryck som liksom känns som ”jag” har varit en utmaning men riktigt riktigt kul. Kanske det bästa hittills.

När jag började utbildningen hade jag aldrig stått i en studio tidigare. Jag hade mest plåtat på location. Så att få access till en studio (och massa ny teknik!) dygnet runt var ju minst sagt spännande! Lyckligtvis gillar jag att kasta mig ut i det okända, lära mig nya saker och göra misstag så det har verkligen varit en kul utmaning!

Sen har vi haft ett gäng föreläsare på besök. Film med Mats Udd, Marknadsföring med Stefan Tell, och Storytelling Martin Sandin har varit några favoriter. Att få konkreta tips och erfarenheter från yrkesverksamma personer inom olika expertiser: matfoto, bröllop, retusch och bildkommunikation är så mycket värt. Ställa en miljon frågor, ta med sig det göttigaste och liksom få verktygen att skräddarsy sin egen kostym. Sån lyx!  

En annan bra grej tycker jag har varit de löpande coachning samtal vi haft. Dels med Emma där fokus legat på hur bilderna vi tagit kan bli bättre såklart men även ur ett agent-perspektiv där skärpan varit inställd på kunder, marknadsföring och portfolios. Nyttigt som attan!

Här kan ni läsa mer om programmet och tveka inte att höra av er om frågor dyker upp!

Sociala kanaler: Instagram & LinkedIn & Facebook.

0 Kommentarer

Välkommen hit!

Välkommen till min blogg och mitt allra första inlägg! Här kommer jag framför allt skriva om sånt som händer bakom kulisserna på fotograferingar och inspelningar. Från mindre fotojobb till större internationella produktioner som jag syr ihop i mitt produktionsbolag Swixer Film. När det kommer till fotografi vurmar jag för iscensatta & stylade fotograferingar vilket jag tänkte berätta lite kort om i detta första inlägg!

Jag har en förkärlek till fotografi där scener byggs upp. Där historier berättas, karaktärer castas fram och där stämningar sätts genom rekvisita, locations och scenografi. Precis som man gör på film när man bygger upp en story! Det är ett lite mer tidskrävande sätt att arbeta som fotograf men i min mening är det värt varenda minut.

Don’t kill the messenger, have tea!

Här är tre exempel på hur resultatet kan se ut. Utifrån tre visioner har jag komponerat bilderna själv: castat skådisar, jagat rekvisita och byggt upp i studio med hjälp av assistent.

Åren går, våra ärtor består.

När möjlighet ges älskar jag att jobba med vintage, second hand och använda mig av material från svunna tider. Som mormors gamla Liberty tyger från 50-talet till exempel!

Tågluffa! Lätt & hett

Jag har inget emot att jobba med t.ex. AD’s, set dressers osv men i mindre produktionsammanhang älskar jag att styra & styla alla delar själv eftersom visionen ofta sitter i mitt huvud och jag vet hur jag vill ha det helt enkelt. Ett arbetssätt som dessutom blir mer budgeteffektivt för kunder!

Ja, det var en snabb introduktion till vad jag sysslar med. Jag hoppas att ni tittar in igen och följ mig gärna på Instagram eller lämna en kommentar!

3 Kommentarer

Slut på innehåll

Inga fler sidor att ladda

Stäng meny