Om Swixer Film. Och klimatet.

Jag tänkte att jag skulle berätta om mitt produktionsbolag Swixer Film. Den initiala tanken var nog att göra det på ett ganska sedvanligt presentationssätt. Men så tänkte jag om. Och så tänkte jag på Greta Thunberg. Och att att jag vill berätta om Swixer ur ett miljöperspektiv.

En stor del av Swixers verksamhet går ut på att hjälpa internationella kunder som flyger till Sverige för att producera sin film, TV, reklam eller stillbildsproduktion här. Swixer är deras lokala producent och hjälper till att styra upp allt ifrån locations, crew, teknik, logistik, casting, catering, management, ja allt som kan tänkas höra en produktion till.

Många kunder inser att det helt enkelt blir billigare och tusen gånger klimatsmartare att boka på mycket av resurserna lokalt istället för att flyga över t.ex. crew & teknik. Långt ifrån alla dock.

Ofta är upplägget tyvärr att man öser på flyg efter flyg med miljontals teknikväskor och flyger dem över Atlanten för att producera några minuters innehåll i Sverige. Eller så flyger man över 90% av sitt inspelningsteam från t.ex. USA eller England när både teknik och personal i självaste verket redan finns här.

Vi håller riktigt hög nivå i Sverige när det kommer till kvalitén på teknik och personalresurser. Och jag hoppas att fler av Swixers kunder vågar nyttja det och se att det hela blir en kostnadseffektiv OCH klimatsmart resurs.

Jag kommer i alla fall lobba och uppmuntra fler kunder till just detta. I emailsignaturer, vid bokningar och på sociala medier. I den mån det går kommer Swixer också ställa högre krav på leverantörer framöver som t.ex. catering firmor, hyrbilsfirmor, hotell osv. Hoppas fler produktionsbolag tänker lika.

Get Swixing with och boka lokalt!

0

Lämna ett svar

Stäng meny