Studio Emma Svensson Academy, halvlek!

Sedan drygt ett halvt år tillbaka går jag Studio Emma Svensson Academy. Ett ettårigt program där åtta fotografer får coachning av Emma Svensson varvat med workshops, föreläsningar samtidigt som vi bygger upp vår portfolio. Vi har tillgång till studio, teknik, utrustning samtidigt som de flesta av oss jobbar parallellt. 

Jag vet att många varit nyfikna på utbildningen och kanske anmält sig till nästa år så därför tänkte jag så här halvvägs in summera det hela lite!

Första halvåret har varit fokus på att bygga våra portfolios. Sätta vår stil, inriktning och skapa en portfolio därefter. En del plåtar mode, andra produkter och jag själv gillar att iscensätta som man gör på film, mer om det här. En portfolio ska ju liksom spegla vem man är som fotograf så från att tvingas fundera över det, hitta dit och landa i ett uttryck som liksom känns som ”jag” har varit en utmaning men riktigt riktigt kul. Kanske det bästa hittills.

När jag började utbildningen hade jag aldrig stått i en studio tidigare. Jag hade mest plåtat på location. Så att få access till en studio (och massa ny teknik!) dygnet runt var ju minst sagt spännande! Lyckligtvis gillar jag att kasta mig ut i det okända, lära mig nya saker och göra misstag så det har verkligen varit en kul utmaning!

Sen har vi haft ett gäng föreläsare på besök. Film med Mats Udd, Marknadsföring med Stefan Tell, och Storytelling Martin Sandin har varit några favoriter. Att få konkreta tips och erfarenheter från yrkesverksamma personer inom olika expertiser: matfoto, bröllop, retusch och bildkommunikation är så mycket värt. Ställa en miljon frågor, ta med sig det göttigaste och liksom få verktygen att skräddarsy sin egen kostym. Sån lyx!  

En annan bra grej tycker jag har varit de löpande coachning samtal vi haft. Dels med Emma där fokus legat på hur bilderna vi tagit kan bli bättre såklart men även ur ett agent-perspektiv där skärpan varit inställd på kunder, marknadsföring och portfolios. Nyttigt som attan!

Här kan ni läsa mer om programmet och tveka inte att höra av er om frågor dyker upp!

Sociala kanaler: Instagram & LinkedIn & Facebook.

2

Lämna ett svar

Stäng meny