Välkommen hit!

Välkommen till min blogg och mitt allra första inlägg! Här kommer jag framför allt skriva om sånt som händer bakom kulisserna på fotograferingar och inspelningar. Från mindre fotojobb till större internationella produktioner som jag syr ihop i mitt produktionsbolag Swixer Film. När det kommer till fotografi vurmar jag för iscensatta & stylade fotograferingar vilket jag tänkte berätta lite kort om i detta första inlägg!

Jag har en förkärlek till fotografi där scener byggs upp. Där historier berättas, karaktärer castas fram och där stämningar sätts genom rekvisita, locations och scenografi. Precis som man gör på film när man bygger upp en story! Det är ett lite mer tidskrävande sätt att arbeta som fotograf men i min mening är det värt varenda minut.

Don’t kill the messenger, have tea!

Här är tre exempel på hur resultatet kan se ut. Utifrån tre visioner har jag komponerat bilderna själv: castat skådisar, jagat rekvisita och byggt upp i studio med hjälp av assistent.

Åren går, våra ärtor består.

När möjlighet ges älskar jag att jobba med vintage, second hand och använda mig av material från svunna tider. Som mormors gamla Liberty tyger från 50-talet till exempel!

Tågluffa! Lätt & hett

Jag har inget emot att jobba med t.ex. AD’s, set dressers osv men i mindre produktionsammanhang älskar jag att styra & styla alla delar själv eftersom visionen ofta sitter i mitt huvud och jag vet hur jag vill ha det helt enkelt. Ett arbetssätt som dessutom blir mer budgeteffektivt för kunder!

Ja, det var en snabb introduktion till vad jag sysslar med. Jag hoppas att ni tittar in igen och följ mig gärna på Instagram eller lämna en kommentar!

1

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Jag följer dig på Insta och bloggen det är så roligt att får höra vad som händer i branschen Jag jobbar med film och fotojobb och tack för det fina jobbet med mamma Miatheparty Lycka till med bloggen!

    1. Tack, vad roligt att höra Gunn! Hoppas vi får möjlighet att jobba ihop igen i framtiden 🙂

Lämna ett svar

Stäng meny