Swixer Film – 5 frågor och svar!

Publicerat av fatimalageras den

Swixer Films kontor på Kungsholmen

Det händer att jag ibland får frågor om vad mitt produktionsservicebolag Swixer Film faktiskt gör vilket är jättekul. Eftersom jag kommer skriva en del om Swixer här på bloggen kommer här en liten lista. Fem frågor och svar, here we go!

Vad är ett produktionsservicebolag? 

Ett produktionsservicebolag producerar delar av en TV, film eller reklamproduktion kan man säga. Tänk dig att du åker till ett annat land för att producera en reklamfilm. Istället för att flyga över crew, teknik, kostym osv så bokar du en lokal producent som styr upp detta åt dig på plats. Billigare, bättre plus att det lokala bolaget sannolikt har koll på alla locations, filmtillstånd och styr upp allt tråkigt pappersarbete åt dig.

Travel Man, Channel 4 – i Stockholm
Studiointervjuer för Electrolux

Hur startade du Swixer Film?

Jag blev kontaktad av Morgan Freemans produktionsbolag Revelation Entertainment i LA som behövde hjälp med sin inspelning i Stockholm. Då frilansade jag som inslagsproducent och tänkte att det måste vara fler som behöver hjälp med sina produktioner i Sverige (vilket det var). 

Vad för typ av uppdrag har ni?

Alla möjliga! Karaktären av uppdrag varierar otroligt mycket och det är det som är det roliga. Ena dagen jobbar man med att hjälpa BBC med research till ett krimprogram, nästa dag dokumenterar man renskötsel i Norrland för att sedan styra upp flera veckors inspelning för Apple TV.

Inspelning med BBC News Night

Vilka kunder har ni haft?

Apple, BBC, CNN, Google Play, National Geographic, Discovery Channel, Bloomberg, Netflix, Microsoft, Tempur för att nämna några.

Hur ser framtiden ut?

Swixer växer just nu och det är väldigt spännande. Swixer kommer fortsätta göra samma sak men jobba ännu mer med utveckling av idéer och producera innehåll för den svenska och internationella marknaden. 

Trailer för Mamma Mia! The Party  på uppdrag av Steam Motion & Sound 

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *