Inspelning med CNN i Norrland!

Publicerat av fatimalageras den

En av de absolut bästa sakerna med mitt jobb är att man får vara med om så många olika platser, människor och upplevelser. Inte minst när man till 90% filmar med internationella team och allt vad det innebär med kulturella möten. Här på bloggen kommer jag så ofta som möjligt ta er med ”behind the scenes” och berätta om olika inspelningar som jag och mitt företag Swixer Film är involverad i. Låt oss börja i Norrland!

De senaste två åren har jag på uppdrag av CNN hjälpt till att producera Branded Content i Sverige, bland annat denna film. För drygt en vecka sen var det dags igen. Den här gången bar det av till Piteå där vi bl.a. fick filma samernas renskötsel. Ett äventyr jag sent ska glömma.

Dagen började här. Förväntansfulla och pirriga hade vi tagit oss till en plats någonstans i skogen utanför Piteå tidigt i ottan. Med hjälp av en helikopter skulle renarna fångas in. Dramatiskt värre!

Medan helikoptern surrade ovanför våra huvuden och lokaliserade renarna körde vi efter och filmade tills det var dags för själva infångandet av renarna.

Hela filmteamet fick gömma sig bakom ett stängsel när renarna kom springandes i skogen och in i hagen. 

Väl inne i hagen kunde vi stå riktigt nära. Så mäktig känsla! 

Några av renarna som var märkta fångades in med lasso och fick möta sitt öde om man så säger.. (aj i djurvänshjärtat) 

Men hörrni renkronorna alltså. Så vackra och ludna. Ville klappa.

Hela denna upplevelse var verkligen ett minne för livet och jag är SÅ tacksam över att ha fått vara med om detta äventyr.

Och som det ofta är med ej ännu publicerat material kan jag inte berätta så mycket mer om själva innehållet i filmen men lovar att lägga upp en länk så fort den är publicerad!

0
Kategorier: Inspelning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *